000 001 002Можеби летото се измори од нашите игри. Се разбира тоа не значи дека не им се радуваше. Но, во некое можеби заборавено катче од мислите и срцето, училиштето секогаш има свој топол дом. Еве не, здрави и весели повторно во неговите топли и умни прегратки.

Меѓу нас за првпат ќе бидат првачињата. Не грижете се, и ние некогаш како вас денес, бевме распнати меѓу љубопитноста и стравот.

Како и да е на првиот септемвриски ден, гласот на училишното ѕвонче му дава посебна магија и необична возбуда.

Така е и овој 1ви септември во нашето училиште „Јоаким Крчоски„ од Волково.