Прием на првачињата во „Јоаким Крчоски„ 2019-20

Можеби летото се измори од нашите игри. Се разбира тоа не значи дека не им се радуваше. Но, во некое можеби заборавено катче од мислите и срцето, училиштето секогаш има свој топол дом. Еве не, здрави и весели повторно во неговите топли и умни прегратки. Меѓу нас

повеќе

Упис на првачиња за учебната 2017-18

Почитувани родители,   Во согласност со Законот за основно образование на Република Македонија,   ООУ „Јоаким Крчоски“ Волково објавува упис на две паралелки во прво одделение за учебната 2017/2018 година. Право на упис во прво одделение имаат сите деца кои до 31.12.2017 година ќе наполнат 6 години и

повеќе

Се за мама – Работилница на I-1 одделение

Учениците од I1одд. заедно со својата наставничка Катерина Петреска реализираа соработка со родители под мотото ,,Се за мама“. Учениците и родителите изработија осмомартовски честитки по повод престојниот празник

повеќе

Училишен натпревар во шах

Со желба да ги откриеме најдобрите шахисти во нашето училиште организиравме натпреварот во шах. Натпреварот се одвиваше во двете категориски генерации VI-VII одд. и VIII-IX одд. Натпреварот се одржуваше неколку дена. Пријавени беа дваесет ученици од генерацијата VI-VII одд. и дванаесет ученици од VIII-IX одд. Преку ждрепка

повеќе