Упис на првачиња за учебната 2018-19

Joakim Krcovski POSTER-2018 Почитувани родители,   Во согласност со Законот за основно образование на Република Македонија,   ООУ „Јоаким Крчоски“ Волково објавува упис на две паралелки во прво одделение за учебната 2018/2019 година. Право на упис во прво одделение имаат сите деца кои до 31.12.2018 година ќе наполнат

повеќе

Упис на првачиња за учебната 2017-18

Почитувани родители,   Во согласност со Законот за основно образование на Република Македонија,   ООУ „Јоаким Крчоски“ Волково објавува упис на две паралелки во прво одделение за учебната 2017/2018 година. Право на упис во прво одделение имаат сите деца кои до 31.12.2017 година ќе наполнат 6 години и

повеќе

Работилница на учениците од II 1 одд -,,Природните убавини на Р.Македонија˝ и ,,Празниците во Р.Македонија˝

Учениците од II 1 одд. заедно со одделенскиот раководител Елеонора Трајковска и во соработка со родителите ја реализираа работилницата на тема: ,,Природните убавини на Р.Македонија˝ и ,,Празниците во Р.Македонија˝. Родителите земаа големо учество и со својата креативност и соработка успешно ја реализираа работилницата. На лицата на учениците

повеќе

Се за мама – Работилница на I-1 одделение

Учениците од I1одд. заедно со својата наставничка Катерина Петреска реализираа соработка со родители под мотото ,,Се за мама“. Учениците и родителите изработија осмомартовски честитки по повод престојниот празник

повеќе

Училишен натпревар во шах

Со желба да ги откриеме најдобрите шахисти во нашето училиште организиравме натпреварот во шах. Натпреварот се одвиваше во двете категориски генерации VI-VII одд. и VIII-IX одд. Натпреварот се одржуваше неколку дена. Пријавени беа дваесет ученици од генерацијата VI-VII одд. и дванаесет ученици од VIII-IX одд. Преку ждрепка

повеќе