КОНКУРС доделување награди, дипломи и пофалници на учениците и просветните работници во општинските основни училишта во Општина Ѓорче Петров

http://oujoakimkrcoski.edu.mk/wp-content/uploads/2020/05/KONKURS-2020.pd

повеќе

УПИС НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

Во согласност со Законот за основно образование ООУ „Јоаким Крчоски“ Волково објавува упис на ученици во прво одделение за учебната 2020/2021 година.  Право на упис имаат сите деца кои се родени во 2014 година и дополнително децата родени до 31.01.2015 година (по барање на родител-старател). Со оглед

повеќе

КАКО ДА ИМ ЈА ОБЈАСНИТЕ НА СВОИТЕ ДЕЦА СОСТОЈБАТА НА ИЗОЛАЦИЈА ПОРАДИ КОРОНА ВИРУСОТ

СОВЕТИ ЗА РОДИТЕЛИТЕ ОД УЧИЛИШНИОТ ПСИХОЛОГ НЕСТОРОВСКА ГОРДАНА Во деновите кога е прогласена пандемија од Корона вирусот на светско ниво сите се соочуваме со нова невообичаена состојба. Состојба кога е најдобро (а за некои семејства и задолжително) да се остане дома во изолација со своето семејството. Ова

повеќе